Opleiding magazijnmedewerker

Opleiding magazijnmedewerker

Inleiding: 

Goederenstroombeheersing is uitgegroeid tot een waar toverwoord. En dat is niet zo vreemd. Gelet op de binnen- en buitenlandse concurrentiepositie van bedrijven wordt goederenstroombeheersing steeds belangrijker. Elk bedrijf is gebaad bij een goed functionerend magazijn. Hoe soepeler de inname, opslag en uitstroom van goederen verloopt, hoe beter. De magazijnmedewerker draagt mede zorg voor de efficiëntie van het magazijn.

Een hele uitdagende functie, die een flinke portie verantwoordelijkheid, improvisatievermogen, inventiviteit en kennis van zaken vereist. Maar het is ook een functie die een enorme voldoening geeft. Ruime mogelijkheden om door te groeien zijn altijd mogelijk binnen de logistieke branche.

Doelgroep: 

De cursus magazijnmedewerker bereid de werknemer voor op een baan in het magazijn. Tijdens de cursus leert de cursist om te gaan met basistechnieken en maakt hij/zij kennis met de eisen die het moderne warehouse stelt.

Maar ook voor diegene die reeds werkzaam zijn als magazijnmedewerker voorziet deze cursus de werknemer van voldoende kennis die in de dagelijkse praktijk gebruikt kan worden.

Doelgroep:

De opleiding is bestemd voor iedereen die in een  magazijn/warehouse werkt of die een baan ambieert binnen de logistiek. Voor het volgen van de cursus zijn geen verdere toelatingseisen gesteld.

Inhoud:

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Goederenstromen
  • Inrichting overslagplaatsen
  • Inrichting van opslagplaatsen
  • Heftechnieken
  • Ontvangst en inslagtechnieken
  • Order verzamelen
  • Goederen uitlevertechnieken
  • Voorraadbeheertechnieken
  • Voorraadbeheer
  • Gevaarlijke stoffen en bederfelijke goederen

Tijdens de cursus is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen door een extern examenbureau.

Duur: 

De cursus duurt 5 dagen (inclusief aansluitend examen).

Cursusdata:

In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Open inschrijving:   Neem contact op met de cursusadministratie 0651 360182

Cursusprijs:  

Individuele aanmelding op basis van open inschrijving: € 975,-

(inclusief lesmateriaal en lunch) (exclusief BTW en examenkosten  €115,00)

In Company training: 

Omdat elke bedrijf specifieke omstandigheden kent, verzorgen wij deze cursus ook op uw locatie. Dit kan al vanaf vijf deelnemers. De in-company training gaat uitvoerig in op de situatie in uw bedrijf. De uiteindelijk inhoud van de training wordt samen met de opdrachtgever bepaald.

Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie 0651 360182

magazijnmedewerkermagazijnmedewerker 1