Toezichthouder intern transport

Cursus Toezichthouder Intern Transport

Inleiding:

Elk jaar noteert het ISZW (voorheen de Arbeidsinspectie) ongevallen met hef- en magazijntrucks. Het aantal ongevallen met lichamelijk letsel blijft maar stijgen en het aantal doden ligt gemiddeld op 8 en sinds jaren is dit nog nooit zo hoog geweest. Binnen de top 10 van ongevaltypen blijft de aanrijding nummer 1. Helaas een zuur record, want vrijwel elk ongeluk had voorkomen kunnen worden.

Ondanks het feit dat de werkgever moet ervoor zorgen dat aan zijn werknemers doeltreffend en aangepast onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, blijkt het aantal ongevallen dus alleen maar te stijgen. En de meeste gemotoriseerde transportmiddelen worden bediend door personen die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten.

Deskundig kunnen werken met een intern transportmiddel vereist dus meer dan alleen vakmanschap van de bestuurder/gebruiker, het heeft ook te maken met de werkervaring en de mogelijkheden en middelen die hij tot zijn beschikking heeft en krijgt en de ondersteuning en toezicht van het management.

Doelgroep:

Leidinggevenden die toezicht houden op medewerkers die een vorkheftruck of andere interne transportmiddelen bedienen. Ook voor deze doelgroep is een bepaalde mate van kennis van de regels van de Arbo-wet met betrekking tot interne transportmiddelen gewenst. Omdat de medewerkers die de chauffeurs coachen verantwoordelijk zijn voor de handelingen die hun personeel verricht, is een gedegen kennis van dit gedeelte van de Arbo-wet noodzakelijk.

Doelstelling:

De cursist is na afloop van de opleiding in staat:

  • Op verantwoorde wijze chauffeurs van interne transportmiddelen aan te sturen.
  • Medewerkers te motiveren de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren

Duur:

De opleidingsduur bedraagt 2 dagdelen. De theorie en praktijk worden afgewisseld. Bij deze opleiding ligt de nadruk op de theorie.

Inhoud:

Tijdens de training komen onder andere de volgende punten aanbod:

  • Wet en regelgeving
  • Veiligheid A.I.14 en Arbo-wet
  • Verplichtingen van werkgever/werknemer
  • Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de toezichthouder
  • Algemene veiligheidsvoorschriften intern transport
  • Corrigeren en motiveren van heftruckchauffeurs

Cursusdata:

In Company: in onderling overleg met opdrachtgever Open inschrijving: Neem contact op met de cursusadministratie 0651 360182

Cursusprijs:

Individuele aanmelding op basis van open inschrijving: €299,-

In Company training:

Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie 0651 360182 of gebruik het online offerte aanvraagformulier aan de linkerzijde van de  site.

Ook interessant/vervolgopleiding:

Veiligheid voor operationeel leidinggevenden VCA-VOL 

Opleiding Magazijnbeheer 

Opleidingen voor vorkheftruck en reachtruck

Afbeelding1