Diensten

Opleidingen voor transport, logistiek en veiligheid.

Het bewijs dat opleiden ook anders kan!

Wij verzorgen het advies voor (maatwerk) trainingen en opleidingen op diverse gebieden. In overleg met ons opleidingsinstituut bepalen wij waar uw organisatie en medewerkers daadwerkelijk behoefte aan hebben. De opleidingen worden gegeven door ervaren trainers met een jarenlange transport en logistieke achtergrond.

IMAG biedt dus oplossingen op maat, gebaseerd op een vakkundige benadering en grote kennis van de branche en haar opleidingsbehoeften. Wij herkennen uw vragen, brengen snel en adequaat uw probleemstelling in kaart en zorgen voor een passende oplossing en/of gedegen advies. Wij vinden het logisch dat u een maximaal rendement uit de opleidingen wilt halen, daarom sluiten wij aan op de specifieke leerbehoeften van uw bedrijf en kiezen we de juiste leermethoden. Daar profiteren uw medewerkers van mee.  Daarnaast verzorgen wij vakkundig de product- en procesevaluatie van de opleiding of training.

Inventariseren van opleidingsbehoefte

logistiekDe transport en logistieke sector is een people’s business bij uitstek, gekenmerkt door een “hard voor weinig” cultuur en een uiterst flexibele, sterk klantgerichte no nonsens benadering. Het is bovendien een “24 economie”, men werkt 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Glitter en glamour is vaak ver te zoeken, maar de betrokkenheid van de mens bij de organisatie is erg groot. Deze organisaties kenmerken zich dan ook door een platte structuur en een  relatief kleine afstand tussen management en werkvloer. Hoe beter het kennis niveau en de vaardigheden van de medewerkers zijn ontwikkeld, des te beter het resultaat van het bedrijf.

Opleiding- en trainingsmateriaal

lesmateriaalVoor bedrijfsspecifiek opleidingsmateriaal voor de branche: transport, logistiek en veiligheid bent u bij IMAG aan het  juiste adres. U weet precies wat u van uw medewerkers verwacht, u kent de opleidingsbehoefte, alleen ontbreekt de passende opleiding of training nog.

Door hoge werkdruk ontbreekt het uw eigen mensen aan tijd om een opleiding of training te ontwikkelen. En de meeste opleiders kennen uw bedrijfssituatie niet. Dat brengt ons direct bij de sterke punten van IMAG en Uitgeverij Ondile; wij staan regelmatig op de werkvloer (in deze branche al meer dan 25 jaar) en wij hebben veel verschillende disciplines zelf in huis.

Onze technische ontwikkelaars, trainers en onderwijskundigen worden versterkt met taalkundigen en vormgevers. Zo zorgen wij voor de hoogste kwaliteit van vorm, inhoud en leerproces van uw opleiding.

Docenten/instructeurs 

fransDetachering, een goede oplossing indien er in uw organisatie behoefte is aan specifieke knowhow of extra capaciteit. Ook daarvoor bent u bij IMAG Opleiding & Advies aan het juiste adres. Een specifiek opleidingsproject vereist een aantal professionals die u liever niet voor vast wilt aantrekken. Uw organisatie krijgt een grote trainingsopdracht. Een vaste medewerker is langdurig ziek, een docent neemt een sabbatical, in de vakantieperiode komt u trainers tekort, kortom, u bent op zoek naar de tijdelijke inzet van een deskundige docent/instructeur of trainer. Detachering is voor al deze gevallen een snelle en makkelijke oplossing; een tijdelijke professional die zich snel inwerkt en het opleidingsproject succesvol uitvoert.

Advies en bemiddeling

Samen met onze partners zijn de advieswerkzaamheden zeer breed en variëren van het analyseren van uw logistieke processen tot begeleiding bij re-integratie, het opzetten van ontruimingsplannen, HRM activiteiten en het begeleiden bij een HACCP-traject (ook BRC en IFS). Of heeft u behoefte aan een veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen of een Veiligheidskundige?

Ook voor HACCP-, IFS- BRC-. GMP-, VCA- en ISO- certificering van uw bedrijf kunt u bij ons terecht. Bel of gebruik het contactformulier voor een vrijblijvend intake gesprek.

vca_logo