Basisveiligheid VCA VIL (Intercedenten)

Basisveiligheid VCA VIL voor Intercedenten en leidinggevenden

Inleiding:

De Arbeidsomstandighedenwet stelt vele eisen aan werkgevers en werknemers. Meer en meer wordt door opdrachtgevers geëist dat opdrachtnemers hun zorg voor arbeidsomstandigheden afdoende hebben geregeld. Dit om aansprakelijkheid in geval van calamiteiten te voorkomen.

Wilt u als uitzendbureau de organisatie gaan certificeren volgens de VCU norm dan is een van de vereisten dat de betreffende intercedenten en leidinggevenden in het bezit zijn van een VCU VIL diploma.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor alle leidinggevenden en intercedenten in de uitzendbranche. Het behalen van een VIL/VCU-diploma is dus één van de vereisten om aan de checklist te voldoen.   In deze cursus VCU VIL leert de kandidaat, hoe men onveilige situaties kan herkennen en krijgt men inzicht in maatregelen die genomen kunnen worden om zodoende risico’s te vermijden. Men leert welke middelen en methoden men kan gebruiken om risico’s te verkleinen.

Basisveiligheid VCA VIL of VOL

Doelstelling:

De cursus is bedoeld om intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche zowel de vereiste basis veiligheidskennis te geven, als specifieke kennis die vereist is om de verantwoordelijkheid betreffende de selectie en voorlichting in het kader van een veilige werkuitvoering inhoud te geven.

Examen:

Aansluitend aan het laatste dagdeel van deze VCU VIL cursus wordt het examen afgenomen of (bij kleinere groepen) wordt examen gedaan op een externe locatie. De VIL/VCU-examens worden afgenomen onder toezicht van de Stichting Examenkamer en zijn erkend door de ECABO.

Certificaat:   Na afloop van deze VCU VIL cursus ontvangen de geslaagde deelnemers het VCU VIL persoonscertificaat en deze is tien jaar geldig.

Herhaling:

De herhalingscursus geeft de mogelijkheid om de algemene veiligheidskennis van alle Intercedenten en leidinggevenden op hetzelfde niveau te brengen en deel uit te laten maken van hun vakkennis.   Gezien het feit dat er in de afgelopen jaren enorm veel veranderd is ten aanzien van de examens is het raadzaam de gehele opleiding te volgen.

Methode en middelen:

De cursus en het cursusboek zijn geheel volgens de eindtermen (CCvD-VCA van het SSVV) samengesteld.   De leerstof wordt zo gebracht dat de cursist deze in eigen tijd zelfstandig kan opnemen door het lesmateriaal voorafgaand aan de training te bestuderen. Van deze zelfwerkzaamheid wordt door de docent ook uitgegaan zodat de cursusdag of avonden besteed kunnen worden aan toelichting, uitdieping en examentraining.

Bijzonderheden:

Elke examenkandidaat dient een origineel legitimatiebewijs  mee te nemen naar het examen, anders kan men géén examen afleggen.

Cursusdata:

In Company: in onderling overleg met opdrachtgever

Open inschrijving:   zie planning

Cursusprijs:

Tweedaagse opleiding € 420,- (Inclusief lesmateriaal, lunch en examen)

In Company training:

Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie

Ook interessant/vervolgopleiding: 

Preventiemedewerker

VCAvil