Code 95 opleidingsoverzicht voor vrachtwagenchauffeurs

Opleidingen voor de vrachtwagenchauffeur 

De behoefte aan goed gekwalificeerde chauffeurs in Nederland is weer groot en zal door de komende vergrijzing alleen maar groter worden.

Helaas kunnen we ook dagelijks in de media vernemen dat bij de sterke toename van de werkzaamheden binnen deze sector ook het aantal ongevallen en incidenten hand over hand toeneemt.

Veel  incidenten zijn terug te voeren op gebrek aan kennis of onvoldoende bewustheid van de risico’s. Dit is ook een van de belangrijkste redenen, naast het verbeteren van de verkeersveiligheid, waarom de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95) voor chauffeurs is ingevoerd. (voorheen het chauffeursdiploma)

Goede opleiding en training, met name bij risicovol werk, is dus van groot belang bij het voorkomen van ongevallen en incidenten. Daarnaast is het belangrijk dat de huidige en toekomstige chauffeurs kansen krijgen om zich verder professioneel te ontwikkelen en om hun kwaliteiten en competenties zo goed mogelijk te benutten en te verbeteren.

IMAG Opleiding & Advies biedt een breed pakket chauffeurtrainingen en vele tellen mee in de nascholingsuren. Zowel voor de beginnende chauffeur als ook voor de “oude rotten” in het transport.

Maak hieronder een keuze uit de opleidingen of gebruik de navigatie in het menu.

1. ADR Opleiding Gevaarlijke Stoffen
2. Meeneemheftruck (kooiaap)
3. Digitale tachograaf
4. Lading zekeren
5. Communicatieve vaardigheden
6. Criminaliteitspreventie
7. Veilig werken met de autolaadkraan
8. Chauffeur haak- en portaalarmsysteem
9. Chauffeur afvaltransport
10. Chauffeur Betonmixer
11. Leefstijl
12. Fysieke belasting
13. Stil laden en lossen