Veilig werken met de Autolaadkraan

Veilig werken met de Autolaadkraan

Inleiding:

Werken met een autolaadkraan brengt risico’s met zich mee. Om dit te verminderen wordt er in de Arbo-wet, aan bestuurders van voertuigen met een autolaadkraan, opleidingseisen gesteld.

Indien het maximum bedrijfslastmoment minder is dan 10 ton/meter of wanneer de autolaadkraan uitsluitend wordt gebruikt voor het laden en lossen van het voertuig, dan is men niet verplicht om in het bezit te zijn van het TCVT persoonscertificaat. Men kan volstaan met een veiligheidsopleiding. Tijdens deze training worden alle aspecten van het veilig werken met een autolaadkraan besproken en tijdens het praktische gedeelte worden de bedieningsvaardigheden geoefend.

Veilig werken met de autolaadkraan.

Doelgroep:

De training is bestemd voor vrachtwagenchauffeurs die laad- en loswerkzaamheden verrichten met behulp van een autolaadkraan.

De eendaagse training is dus speciaal bedoeld voor chauffeurs die reeds beschikken over voldoende bedieningsvaardigheden, maar nog geen specifieke opleiding/training hebben gehad. (veiligheidsinstructie)

Waarde nascholing: 7 uur

Cursusdata:

In Company: in onderling overleg met opdrachtgever.

In Company training:

Omdat elke bedrijf specifieke omstandigheden kent, verzorgen wij deze opleiding alleen als  in-company training op uw locatie. Dit kan al vanaf vier deelnemers. De cursus gaat uitvoerig in op de situatie binnen uw bedrijf en de werkzaamheden die de chauffeurs uitvoeren. De uiteindelijk inhoud van de training wordt samen met de opdrachtgever bepaald.

Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie 0651 360182.

Ook interessant/vervolgopleiding:  

Veilig aanslaan van lasten

Veilig werken langs de weg

VCA Basisveiligheid 

Veilig werken met de autolaadkraan.